Tävlingar på hemmaplan + WC Otepää

Foto/rights: MARCELA HAVLOVA/sweski.com

Den gångna helgen var det dags för nya deltävlingar i Intersport och Scandic cup på hemmaplan i Falun. Vi hade även åkare på plats i Estland för WC. De flesta i klubben tävlade hemma i Falun där vi hade hela 9 åkare till start. I Estländska Otepää tävlade bara Anna Dyvik. Oskar Svensson skulle även han tävlat där, men p.g.a. en lättare förkylning efter SM valde han att stanna hemma och träna istället.

På Lugnet tävlade seniorerna i en mini tour i dagarna 3 medans våra juniorer hade 2 tävlingar i cupen och en distriktsstafett.

Under första dagen tävlade man i sprint och i den fria stilen. Klubben fick med sig många bra placeringar. Bland seniorerna gick det bäst i damklassen där Maja Dahlqvist tog sig ända till final och slutade på en 3e plats. Bland herrarna hade vi också en åkare som nådde final och det var Kalle Dyvik, han slutade på en 6e plats. Anton Hedlund visar att han är påväg tillbaka i gott slag och tog sig vidare till semifinalen han slutade totalt på en 9e placering. Om det gick bra för seniorerna var det inget i jämförelse med juniorerna, FBSK åkarna tog där en dubbelseger genom Moa Olsson och Hugo Jacobsson. Jonas Eriksson gjorde även han en riktigt bra sprint och tog sig till semifinal, han slutade på en 9e placering.

Tävlingarna fortsatte sedan med distanslopp klassiskt, 5 km för våra damer och 10 km för våra herrar. Bäst för dagen var Jonas Eriksson och Simon Andersson dom båda stod som segrare i H-19-20 respektive H21 klassen efter fina lopp. Vi fick så när en tredje seger för dagen då Moa Olsson gled in på en 2a placering slagen med endast 1,1 sekund. Maja Dahlqvist följde upp pallplaceringen från sprinten med en fin 9e placering.

Söndagen bjöd på jaktstart för seniorerna och stafetter för juniorerna. Vi fick med oss 3 segrar den sista dagen av tävlingar. Simon gjorde återigen en fin insats och avlutade starkast och kunde säkra en totalseger på hemmaplan. Våra juniorer var alla 3 med och vann stafetterna, i herrlaget körde Jonas och Hugo + Martin Johansson från Korsnäs. Där kunde Hugo säkra segern på sista sträckan efter att laget hade vart med i tät på alla sträckor. Moa kunde även hon föra in Dalarna till seger då hon avslutade i damlaget. Maja gjorde återigen en stabil insats i D21 och åkte in som 5a efter att ha hållit sin placering under den sista dagen.

I Estland blev det bara Anna Dyvik som kom till start då Oskar Svensson valde att träna hemma istället. Anna hade en lite tyngre dag i spåret och såg ut att slita med dåligt fäste. Hon åkte in på 32 plats precis utanför poäng.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *