VM Sprinten

Richard Heathcote/Getty Images Europe

Igår drog skid VM i finska Lahti igång med sprinttävlingar i den fria stilen. Klubben hade Oskar Svensson och Anna Dyvik med på start. Det var tuffa förhållanden med snöfall och lösa spår vilket gjorde banan riktigt jobbig.

Både Oskar och Anna gick vidare från prologen. Oskar åkte in på en 24e placering medan Anna kvalade in till finalerna som 21a kvinna. Oskar åkte i det 1a heatet och fick tufft motstånd från bland annat Ustiugov och Northug som blev de 2 herrar som tog sig vidare. Oskar blev 4a i sitt heat och slutade då på en 19e placering i VM debuten. Anna valde det 4e heatet och tog tät från början men fick sedan se sig passerad av alla åkare på slutet och gick i mål som 6a och hon slutar då på en 27e placering i hennes VM debut.

Vi summerar första dagen på VM med en 19e och en 27e placering till klubben!

Vi får se om Anna och Oskar blir uttagna till någon mer distans under veckan, klart är att ingen av dom ställer upp under morgondagens skiathlon.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *