Summering JSM Kalix

Veckan som var tävlade vårt juniorstall på JSM i Kalix. Alla juniorer från klubben var med vilket är Moa Olsson, Jonas Eriksson och Hugo Jacobsson.

Det tävlades i dagarna fyra med masstartslopp, sprint, distanslopp och stafett. Totalt tog klubben hela 4 medaljer, 2 guld och 2 silver.

Första distansen var masstartslopp skate damerna över 15 km och herrarna 20 km. Bäst gick det för Moa som lyckades knipa ett silver bakom Ebba Andersson efter ett mycket fint lopp. Jonas och Hugo höll sig med i täten stora delar av loppet men lyckades inte knipa någon medalj under denna distans, närmast var Jonas som blev 4a Hugo åkte in som 9a.

Lopp två för veckan var sprint fristil. Alla våra åkare tog sig vidare från kvalet på ett bra sätt. Kvartsfinalerna gick även dom fint förbi med alla åkare vidare. I semifinalen missade Jonas att kvalificera sig efter att han slutat 5a i sitt heat, men fin 10e plats fick Jonas med sig. Moa och Hugo gick vidare från sina semifinaler. I finalen satte Hugo in ett imponerande ryck och kunde ohotat glida i mål som segrare i klassen H19-20. Moa gjorde ett bra lopp i finalen men räckte inte riktigt fram till medaljerna och slutade på en mycket fin 5e placering.

Efter en dags vila var det dags för 5/10 km klassiskt individuell start. Bäst av våra åkare för dagen blev Jonas som efter ett riktigt bra lopp vann en tämligen överlägsen seger. Han åkte hela 32 sekunder snabbare än nästa man. Hugo lyckades ladda om efter guldet och gjorde återigen ett bra lopp och åkte in som 7e man 1 minut från seger. Moa visade återigen klassen och gjorde ett mycket bra klassiskt lopp och slutade 2a slagen med 22 sekunder av Ebba Andersson.

Sista dagen bjöds det på stafetter, eftersom vi endast har 3 juniorer i klubben fick Moa ta steget över till herrklassen. Hon tog hand om den första sträckan och gjorde det riktigt bra. Moa växlade 1.45 efter snabbaste kille. Både Jonas och Hugo gjorde sedan riktigt bra lopp med bästa tid på sina vardera sträckor. Hugo kunde sedan föra in FBSK på en 9e placering endast 30 sekunder från en medalj.

Vi summerar ett bra JSM med många medaljer och framskjutna placeringar. För Moa Jonas och Hugo var det sista året på JSM, nästa år kommer juniorligan ta steget upp i seniorklassen.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *