Summering Skandinavisk cup & WC Drammen

Foto/rights: ÅGE KRISTIANSEN/sweski.com

Veckan som var har det tävlats i den sista deltävlingen av Skandinaviska cupen i Lettland och Madona. Tävlingarna kördes som en tour med sprint skate, klassiskt distanslopp och en avslutande jaktstart skate. Klubben hade med Anna Dyvik och Simon Andersson i landslagets trupp + Maja Dahlqvist, Anton Hedlund och Gustav Eriksson i klubbfärgerna.

Under sprinten gick det klart bäst för våra damer både Anna och Maja tog sig lätt vidare från prologen. Alla våra herrar åkte ut i kvalet. Anna och Maja klarade sig vidare från båda sina kvartsfinaler men i semifinalen tog det stopp för Maja efter ett fall. Anna tog sig hela vägen till final där hon efter ett imponerade lopp stod som segrare. Maja slutade totalt 11a.

När det sedan var dags för klassiska lopp var det återigen Anna som hade den bästa dagen hon gjorde ett helt okej lopp och åkte in som 12a 22 sekunder från segern. Maja åkte in precis efter Anna på en 14e placering.  Bland herrarna gick det bäst för Gustav han slutade på en 21a placering 1.15 efter segraren.

Under den sista dagen av tävlingarna var det jaktstart skate. Anna gick ut som trea vilket hon lyckades hålla efter en fin spurt åkte hon in som totaltrea och säkrade därmed totalsegern i den skandinaviska cupen. Det innebär att hon nu har en plats i alla världscuplopp fram till och med jul säsongen 2017/18. Maja gjorde ett bra lopp och höll även hon sin placering ut från start och åkte in som 11a totalt. Bland herrarna gick det bäst för Gustav han åkte upp sig från 25a till 18e man med 7e bästa ettaptid. Simon åkte upp sig 20 placeringar och åkte i mål som 41a man efter en 11e bästa tid på etappen. Anton gjorde även han en klättring från 63 man till en slutlig 61 placering.

Endast 3 dagar efter tävlingarna i Madona stod Anna på startlinjen i Världscupen i Drammen Norge från klubben hade vi även Oskar Svensson på start.

Både Anna och Oskar tog sig vidare från prologen som 19e och 23a. Oskar blev 3a i sitt kvartsfinalheat men tiden räckte inte till vidare avancemang men hal slutade ändå på en fin 14e plats. Anna lyckades efter en svettig spurt mot Marit Björgen ta sig vidare från sin kvartsifinal. Men i semifinalen tog dagen slut, Anna åkte ändå in precis utanför topp 10 som 11e tjej i tävlingen.

Samtidigt som det tävlades i Drammen drog JSM igång i Kalix men det kommer en egen summering av den veckan lite senare.

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *