Uppsummering av säsongen 16/17

 

Säsongen 16/17 har varit ett bra år för Falun Borlänge SK med många framgångar det visade inte minst landslagets uttagningar inför nästa säsong där hela 9 åkare är från FBSK.

Inför säsongen var det stora målen att ha en kille och en tjej på startlinjen i VM i finska Lahti. Vi hade även som mål att ta både stafett och individuella medaljer under SM och JSM. Vi klarade målen då Oskar Svensson och Anna Dyvik båda blev uttagna och åkte sprinten på VM. Oskar slutade på en 19e plats och Anna på en 27e.

SM

Klubben gjorde bra ifrån sig under SM i Söderhamn med totalt 4a medaljer. Herrarna tog guld på stafetten med Jesper Nyström, Simon Andersson och Oskar Svensson. Vi fick också med oss två stycken individuella bronsmedaljer. Oskar tog brons i sprinten medan Simon tog brons på 15 km loppet. På sprinten tilldelades Oskar även guld i U23 SM eftersom han var bästa åkare under 23 år. Våra damer tävlade i JVM/U23 VM som oturlig krockade med SM annars hade vi haft många fina medaljchanser även på damsidan.

JSM

JSM i Kalix blev ett bra mästerskap för Jonas Eriksson Hugo Jacobsson och Moa Olsson. Moa tog två stycken medaljer. Hon tog silver på masstartsloppet över 15 km och ännu ett silver på sprinten. Jonas tog guld på 10 km loppet. Hugo knep även han ett guld det i sprinten. Totalt 4a medaljer, 2 guld och 2 silver summerar JSM veckan.

WC

Under säsongen har klubben haft 7 olika åkare uttagna till världscupen. Anna Dyvik, Maja Dahlqvist, Oskar Svensson, Simon Andersson, Gustav Eriksson, Kalle Dyvik och Jonas Eriksson. Vi fick med oss 2 pallplatser genom Oskar och Anna, båda i stafett. Oskar blev 2a i Toblach på team sprinten och Anna 3a i La Cluza på stafetten. Totalt 4a gånger hade klubben åkare topp 10 i världscupen genom Anna, Oskar och Gustav. Vi hade 5 åkare som tog poäng i världscuplopp (topp 30), förutom Anna, Oskar och Gustav tog även Simon och Maja topp 30 placeringar.

JVM/U23 VM

Klubben hade 4 representanter när JVM och U23 VM gick av stapeln i Salt Lake City USA. Maja Dahlqvist och Anna Dyvik i U23 och Moa Olsson och Hugo Jacobsson i JVM.  Vi fick med oss 3 medlajer. Anna tog 2 stycken guld, i sprinten och 10 km loppet. Maja tog brons på sprinten. Både Hugo och Moa tog fina placeringar. Moa blev 10 a på masstarten och Hugo 11a på sprinten.

Sverigecup

I Sverigecuperna hade vi många bra resultat, totalt hade vi 11 delsegrar till klubben genom Moa Olsson(2), Hugo Jacobsson(3), Jonas Eriksson(1), Maja Dahlqvist(2) , Simon Andersson(2) och Gustav Eriksson(1). I totalerna hade vi juniorerna Hugo och Moa på pallen med varsin 2a plats. I seniorklassen blev Maja 3a i totalen.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *