Jesper Nyströms sommar & målsättningar inför vintern

När man tränar upp emot 800 timmar under en säsong så kan det vara skönt att ligga i soffan och titta på sport eller någon bra film. Det tycker Jesper Nyström som ibland känner att det kanske blir för många timmar i soffan.

– Samtidigt är det ju viktigt att man tar det lugnt mellan passen när man tränar så mycket, säger Jesper.

Målsättningen för nästa säsong är dock klar.

– Först så ska jag och mina kompisar försvara SM-guldet i stafett. Sen vill jag också åka i världscupen. Men då får jag nog hoppas på den nationella gruppen när VC är i Sverige.

Nu under sommaren så tränar Jesper mest långa pass på uppemot 4 timmar. Dessutom blir det fart när han är med på löpartävlingar och åker rullskidlopp. Mer högintensiv träning blir det framemot hösten.

– Då blir det mera tävlingslik. Det viktigt att man får upp tempot inför tävlingspremiären, konstaterar Jesper.

Är då försäsongsträningen rolig?

– Ja, när man ser att träningen flyter på och man utvecklas då är det roligt. Men, när hösten kommer med kyla, regn och rusk då är man gärna i Alperna och åker skidor.

Jesper Nyström tränar mycket tillsammans med Simon Andersson då de bor bara ett stenkast ifrån varandra. Sen tränar Jesper också mycket med Dala Sport Academy, för där finns hans tränare Mattias Nilsson.

Jesper som också är åkarnas representant i klubbens styrelse kämpar vidare och hoppas att målsättningen för kommande säsong ska bli verklighet.

Text: Jan Wiklund

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *