Maja Dahlqvist siktar mot världscupen och OS i Pyeongchang!

Maja Dahlqvist hade stora framgångar vid rullskid-VM. Det blev totalt tre medaljer, en i varje valör. Något som förhoppningsvis har stärkt hennes självförtroende inför kommande OS-säsong.

– Min målsättning denna säsong är givetvis att få komma med till OS i Pyeongchang. Men självklart vill jag även åka mera kontinuerligt i världscupen.

Hur har Maja då lagt upp försäsongen för att uppnå dessa mål?

– Under sommaren har det blivit mycket mängdträning, men också längre tröskelintervaller. Det blir mellan 15-25 timmar i veckan plus styrka.

Maja berättar vidare att hon varierar mängden i träningen så att hon ska få tid för återhämtning.

En viktig del i hennes träning har varit att förbättra uthålligheten och styrkan. Hon har därför tränat en hel del överkroppsstyrka på gymmet som sedan har kompletterats med rullskidåkning.

– För att få upp styrkan så har jag sökt tuffare terräng denna sommar och kört mycket intervaller uppför.

Maja trivs att vara i träningsbubblan, då fokus ligger på att äta, träna och sova.

– Det är kul när man känner att man har ett syfte med träningspassen och man känner att man utvecklingen.

När hon får fundera över om det inte finns några tråkiga dagar i träningen så berättar hon att en dag som innehåller spöregn, kyla och blåst är oftast en seg träningsdag.

Men livet är inte bara träning för Maja Dahlqvist. Utan när det inte är träning eller tävling så hinner hon resa, äta gott och träffa sina kompisar. Dessutom finns det dagar då Maja bara känner för att ta det lugnt och inte ha några måsten.

Text: Janne Wiklund

Bild: Instagram @ Majadahlqvist

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *