Johan gillar utmaningar

Johan Eriksson från Falun är en man som gillar utmaningar. Inte nog med att han blivit ordförande för Falun-Borlänge skidklubb, han ska även utmana sig själv med att åka nattvasan i mars.

– Jag har åkt fem Vasalopp och ett Birkebeiner, så att prova Vasaloppsträckan på natten känns som en bra utmaning inför vinterns träning, säger Johan.

Johan har under många år haft ledande positioner inom näringslivet. Så vilka är då hans starka sidor som ledare?

– Jag ser till att involverar medarbetare, ge dem förtroende. Det är viktigt för mig att vara en i gänget och vara prestigelös. Jag är också väldigt målmedveten i det jag gör.

Nu kliver Johan in som ordförande i klubben. Varför tog han då uppdraget som ordförande i Falun-Borlänge skidklubb? Han berättar att han ser det som en ära att få den rollen och med sitt starka skidintresse ser Johan detta som ett hedersuppdrag som man inte kan tacka nej till.

Vad kommer du framför allt att bidraga med i klubbens arbete?

– Jag har ingen erfarenhet av elitidrott i praktiken. Jag kan därför sannolikt ställa ”fel” frågor och ifrågasätta och därmed ge utveckling. Tror generellt det är viktigt att ”ledningsgrupper” och styrelser har deltagare med olika infallsvinklar och bakgrund. I detta fall inte endast föräldrar med barn som elitidrottar

Vad har du för målsättningen med klubben?

– Har ingen riktig uppfattning, men de mål som redan är beskrivna känns väldigt bra. (Minst en man och en kvinna med vi OS och VM. reds anmärkning)

– I och med att jag är en glad motionär ser jag även fram emot en gubb/gum-satsningen på vasaloppsåkare

Du ska ju åka nattvasan i vinter. Har du några ytterligare målsättningar med ditt egna idrottande?

– Jag har inget mer konkret, men det vore kul att testa Marcialonga. Jag vill även försöka komma under 3,30 på cykelvasan (har 3,34 som bästa tid). Om det känns bra nästa år måste jag ta chansen, åldern märks ju mer och mer!

Text: Janne Wiklund

Foto: Julia Larsson

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *