Sportkommittén – Gänget som lägger sin tid på att hjälpa!

Säsongspremiären har varit och det är inte bara FBSK:s åkare som har varit i gång. Utan även serviceorganisationen är nu ordentligt i gång. Vi har träffat Agneta Andersson och Hans Jacobsson som är två av de fyra som ingår i sportkommittén. De två övriga är fd elitaktiva Sofie Mattes, Maria Molander Wirgin.
Vilken är då Sportkommitténs uppgift?
– Vår uppgift är att skapa de bästa möjliga förutsättningarna för våra åkare att prestera så bra som möjligt på tävlingarna. Det innefattar vallning, resor, boende, mat och tävlingsservice, säger Hans.
– Vår uppgift handlar om även mycket om sporten. Uttagning, kontakten med åkarna, planering och genomförande av alla tävlingar, fyller Agneta i.
De berättar vidare att sportkommittén har ett mål och det är att alltid vara 2 från sportkommittén med på tävling.

Försäsongen är nu avklarad, men hur jobbar ni mot åkarna när det inte är tävlingssäsong?
– Vi har delat upp åkarna på oss i sportkommittén och vi har kontakt via telefon, mail och sms när vi ska stämma av hur det ligger till. Sedan har vi möte via skype, eftersom flera av åkarna inte bor i Falun/Borlänge. Vid de mötena samlas ett gäng i Östersund och ett gäng i Borlänge. Då går vi igenom lite viktiga frågor.
Alla i sportkommittén jobbar helt ideellt med detta uppdrag och då måste man ju fråga. Hur många timmar lägger ni ner på detta?
– Oj! Det vågar jag inte räkna på, säger Agneta. Jättesvårt att säga men inför en tävling går det en hel del timmar samt även en tävlingshelg blir det många timmar.
– Ojoj, säger hans Undertävlingssäsong blir det 15 semesterdagar från jobbet och runt 18 helgdagar. Däremellan så är det nog minst 150 timmar administrativt arbete.
De berättar vidare att det som gör att man orkar fortsätta är glädjen i gruppen och att känna att man har hjälpt åkarna att prestera det där lilla extra.
När nu säsongen har inletts. Vilka tror då sportkommittén kommer att överraska under säsongen?
– Vi har flera åkare som kan ta sig till en ny nivå. Jag tror att det finns en eller två stora positiva överraskningar i truppen, säger Hans.
Agneta sticker ut hakan lite mer än sin kollega.
– Ja det hoppas och tror på att några ska lyfta, men vilka vet jag inte om jag kan svara på men intressant att se vad Moa Molander/Kristiansen kan göra efter sitt klubbyte. Det är också skönt att se att Moa Olsson är igång efter sin fotoperation, det lovar också gott. Vi tror såklart mycket på våra övriga åkare också speciellt de som tillhör de olika landslagsgrupperna.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *