Maja Dahlqivst:s succé

Vilken helg för Maja!

Tog första världscupssegern
I helgen gjorde Maja Dahlqvist säsongsdebut i Världscupen och vilken helg det blev i Dresden. I lördagens sprint blev det en andra plats efter Hanna Falk och detta följdes sedan upp med Majas första världscupseger.
Denna premiärseger kom i teamsprinten tillsammans med Ida Ingemarsdotter. Två pallplatser på lika många dagar och Maja gick från en ”doldis” hos svenska folket till att bli en av alla kända och duktiga skidtjejer som Sverige har just nu.
Vilken helg du har haft.
– Ja, jag är fortfarande förvånad över att det gick så bra. Jag har ju inte fått åka någon världscup än denna säsong. Så det var roligt att jag fick chansen att åka igen, säger Maja.
Hur firar du efter en sådan här helg?
– Jag har bara tagit det lugnt och inte hunnit fira något. Vi flög hem efter tävlingen, så jag kom till Arlanda vid 10-tiden i går kväll, sen blev det en resa hem till Falun efter det.
– Jag tror jag kommer att fira med att gå ut och köpa en parfym, för det blev ju bra med prispengar den här helgen.
Du hade ju en trög start, men nu verkar ju formen vara på gång?
– Ja, det har känts bättre och bättre på slutet och i helgen var det en riktigt bra känsla som jag hade i kroppen.
Det är många som är duktiga på just sprint i landslaget och man kan ju inte säga att någon har gjort bort sig. Hur ser du på dina möjligheter att få åka OS?
– Jag vet inte. Det är ju en klassisk sprint där, men jag hoppas få chansen igen, men jag tror att dörren stängdes när jag inte blev uttagen till kommande helgs världscup i Planica, säger Maja
I väntan på ett eventuellt OS-besked så är Maja tillbaka i vardagen och i eftermiddag (måndag) ska hon hålla skidträning för ett av företagen som är samarbetspartners med Falun-Borlänge skidklubb.

Text Janne Wiklund

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *